Loading...
Aanvullende diensten2019-04-02T21:14:40+01:00
“The moment a child is born, the mother is also born. She never existed before.
The woman existed, but the mother, never. A mother is something absolutely new.”
Osho

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap aandacht verandert er veel in je lichaam. Het kan fijn zijn om daar echt even bij stil te staan en tijd en aandacht te hebben voor jezelf en je baby. De verbinding tussen jou en je kindje wordt hierdoor bevorderd. Een zwangerschapsmassage kan je helpen ontspannen en kan klachten en ongemak verlichten. Het is echt een verwenmoment voor jezelf. Een zwangerschapsmassage vindt bij voorkeur in de praktijkruimte plaats, maar kan ook bij jou thuis plaats vinden.

De zwangerschapsmassage wordt gegeven terwijl jij op je zij op de massagetafel ligt. Met lekkere kussens en dekens zorg ik voor warmte en je comfort. Als je klachten hebt richt ik me hier extra op tijdens de massage. Een heerlijk ontspannen muziekje en een verwarmde massageolie voor zwangeren maken je ervaring helemaal af!

Een zwangerschapsmassage van 60 minuten kost €45,- (Doula klanten krijgen standaard korting op een massage) Dit is inclusief BTW. Deze prijs is exclusief reiskosten en reistijd indien de massage op locatie plaats vind. Die kosten worden apart in rekening gebracht tegen € 0,25 per kilometer.

“Ik heb heerlijk genoten van een zwangerschapsmassage van mijn doula Danielle. Helemaal uit mijn hoofd en terug in mijn lijf. Alle complimenten voor de uitgebreide aandacht en alles dat tot in detail gericht is op ontspanning. Kaarsen aan, lekker geurtje, mooie kleuren. Het was echt fijn, dankje Danielle!!”

“Het was fijn dat Daniëlle er voor me was tijdens de zwangerschap. Dat gaf me vertrouwen voor de bevalling. Mijn angst voor de bevalling is nu volledig verdwenen en ik zou zeker een volgende zwangerschap aandurven. Maar ik zou nooit meer zonder doula bevallen!”

“Wat een heerlijk ontspannen massage Daniëlle! De sfeer was prettig en je aanrakingen warm en zacht. Ik ben blij dat we al weer een nieuwe afspraak hebben gemaakt, ik kijk er enorm naar uit. Dankjewel.”

© Photography by Liefdevolle Start

Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

Draagconsulten

Na de geboorte maakt je baby een enorme overgang mee: in de baarmoeder werd je baby de hele dag gewiegd, hoorde hij je stem en hartslag en was het heerlijk warm en comfortabel. Na de geboorte is er ineens veel licht, harde geluiden en moet je baby zichzelf op temperatuur houden.  Je kindje zal heel graag bij je willen zijn en je willen horen en voelen. Door je baby te dragen kom je tegemoet aan deze behoefte van je baby. Hierdoor zal je baby kunnen ontspannen, zich prettiger voelen en is het gemakkelijker om op temperatuur te blijven. Ook werkt dragen het pijnstillend bij krampjes en reflux. Als mama kun je makkelijk signalen van ongemak of honger opmerken en hierop inspelen. Ook heb je op deze manier twee handen vrij om bijvoorbeeld aandacht aan andere kinderen te geven, iets voor jezelf of in het huishouden te doen. Dragen kan in een draagdoek of in een ergonomische draagzak.

Heb je vragen over dragen, dan biedt een draagconsult mogelijkheden. Een consult vindt bij je thuis of in de praktijkruimte plaats. Tijdens het consult worden wensen en behoeften in kaart gebracht, krijg je informatie en leer je de knoop- of draagwijze eerst met een speciale draagpop en als dat goed gaat met je eigen kindje. Ook na het consult is er ruimte voor vragen of om mee te kijken middels een foto en kun je kosteloos en draagzak of -doek lenen.
Wil je meer weten? Kijk dan op de website www.draagpunt.nl  Daniëlle is één van de draagconsulentes die werkzaam zijn bij Draagpunt.

De kosten voor een draagconsut bedragen €60,- voor een volledig consult van 1,5 uur. Doula klanten krijgen 25% korting op een draagconsult.
Dit is inclusief BTW, maar exclusief reiskosten. Reiskosten worden apart in rekening gebracht tegen €0,25 per kilometer.

Boek een consult

© Foto gemaakt door: Dian’s Fotografie

“Naar het moment van de foto’s heb ik erg uitgekeken en wat ben ik daar nog steeds ontzettend blij mee! Er zijn aardig wat foto’s waarvan ik dacht “hoe kon je ie maken toen was je daar of daar mee bezig” of foto’s waarvan ze recht tegenover me stond die ik niet opgemerkt heb.
Lieve daniëlle, ik hoop dat jij nog vele papa’s en mama’s net zo blij mag maken als wat je bij ons hebt gedaan door de intieme, bijzondere en gelukkige momenten vast te mogen leggen van de bevalling van hun kleintje. Je bent een super vrouw! ♡”

“Ik en mijn man hebben Danielle geen moment als teveel ervaren. Ze voelt feilloos aan wat nodig is en wat niet. Ze heeft fantastisch mooie foto’s gemaakt en deze kregen we tijdens het eindgesprek in een mooi album. Daarnaast heeft ze het geboorteverhaal prachtig verwoord. Erg waardevol om dit te hebben. Ik ben heel erg blij dat Danielle mijn Doula was.”

Bijzondere situaties in de zwangerschap

Soms kom je tijdens de zwangerschap bijzondere situaties tegen, zoals een kindje in stuitligging, een zwangerschapsduur van 40+ weken of gebroken vliezen zonder weeën. In de meeste gevallen zijn krijg je dan ook te maken met mogelijke overdracht naar het ziekenhuis en/of een niet-spontane bevalling (keizersnede of inleiding). Dan kan het fijn zijn om zelf iets te kunnen doen.

Stuitconsult

Bij een stuitligging ligt de baby ofwel met zijn voetjes of wel met zijn billetjes onderin de buik, of een combinatie van beide. Dan heb je vaak de keuze tussen en geplande keizersnede of een vagina bevalling. (Bij een dwarsligging heb je niet de keuze voor een vaginale stuitbevalling.) Een uitwendige versie kan dan een optie zijn. Als je je daar niet prettig bij voelt of de kans op een geslaagde versie wilt vergroten, biedt een stuitconsult mogelijkheden.

Overtijdconsult

Officieel is er sprake van overtijd na een zwangerschapsduur van 42 weken. Vaak wordt er vanaf 40 weken al gesproken over inleiden als de bevalling niet spontaan begint. Als je je daar niet prettig bij voelt of de kans op een spontane bevalling wilt vergroten, biedt een overtijdconsult mogelijkheden. Dit heeft de meeste kans van slagen in de 41ste week.

Gebroken vliezenconsult

Soms breken je vliezen, zonder dat er weeën ontstaan. Vaak wordt gesproken over inleiden als de bevalling niet spontaan binnen een specifiek tijdsbestek (12-72 uur) begint. Als je je daar niet prettig bij voelt of de kans op een spontane bevalling wilt vergroten, biedt een gebrokenvliezenconsult mogelijkheden. Het consult vindt het liefst zo snel mogelijk – binnen 12 uur – plaats.

Een consult vindt bij je thuis plaats op een moment dat jullie schikt. Tijdens het consult krijg je meer informatie, is er ruimte voor jouw verhaal en leer je samen met je partner oefeningen en technieken vanuit verschillende tradities (massage, accupressuur, aromatherapie, homeopathie, Spinning Babies enz.) om jouw lichaam en de baby uit te nodigen om te draaien of de bevalling in gang te zetten.

Een consult duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en kost € 70,- (doula klanten krijgen standaard korting). Dit is inclusief BTW, maar exclusief reiskosten. De reiskosten worden apart in rekening gebracht tegen € 0,19 per kilometer.

Testimonial na een stuitconsult, het kindje lag al de hele zwangerschap in stuitligging:
“Net een groei echo gehad en ja hoor: hoofdje beneden :). Dus ga nu alleen nog met die 3 oefeningen verder. Super fijn!!! Ik ben ervan overtuigd dat de oefeningen en moxa hun werk hebben gedaan. “

Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

“Soul and spirit are stretched – along with body – making pregnancy a time of transition, growth and profound beginnings.”
Penny Simkin