Doula ondersteuning2019-07-12T08:46:33+01:00
“Although birth is only one day in the life of a woman, it has an imprint on her for the rest of her life.”
Justine Caines

Je gesteund te voelen door andere vrouwen, met kennis en ervaring rond geboorte, kan heel fijn zijn naast de steun van je partner. Een doula biedt ondersteuning tijdens zwangerschap, bevalling en post partum. Daarbij is een goede klik heel belangrijk. De doula-begeleiding begint daarom altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarna je kunt bepalen of een doula iets voor je is en en of ik de juiste doula voor je ben. Tijdens de zwangerschap zijn er vervolgens twee gesprekken waarin jullie wensen, verwachtingen en zorgen besproken worden. Daarnaast krijgen jullie (tijdens de gesprekken én in een inbegrepen eendaagse zwangerschapscursus) informatie over zwangerschap, bevalling, geboorte en de post partumperiode en leer je oefeningen die zorgen voor balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en die jouw lichaam voorbereiden op de bevalling. Ook krijg je ondersteuning bij het schrijven van jouw geboorteplan en is het mogelijk om een gezamenlijke afspraak te maken met jouw zorgverlener(s). Naast de gesprekken kun je onbeperkt contact opnemen via mail/app telefoon.

Tijdens de bevalling krijg je continue ondersteuning vanaf het moment dat jij dat wilt op sociaal-emotioneel en fysiek vlak, zodat je zo prettig mogelijk voelt tijdens de bevalling. Ik blijf bij jullie totdat alles rustig is (ongeveer 2-3 uur na de geboorte van jullie kindje) ongeacht hoe lang de bevalling duurt of waar deze plaatsvindt: thuis, in een geboortecentrum of poliklinisch of in het ziekenhuis. Ook bij een (onverwachte) overdracht naar het ziekenhuis, ga ik mee en blijf jullie ondersteunen. In de kraamweek vindt een bezoek plaats om de bevalling na te bespreken. Ook kun je de hele post partumperiode onbeperkt contact opnemen via mail/app/telefoon. Na zes weken vindt een afsluitend gesprek plaats en krijg je (als je dat wilt) een geschreven verslag van de bevalling.

Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

“Danielle is iemand die werkt vanuit haar gevoel en hart, dat is wat mij het meest aanspreekt. Ik ben haar enorm dankbaar voor alles. Ze heeft mij weer het vertrouwen in mijzelf (in mijn lijf) terug gegeven. Danielle je bent een topper! Blijf altijd zoals je bent, lief, warm, betrokken en gevoelig.”

Mama, zwanger van tweede kindje

“Danielle is een hele warme vrouw. Ze heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik het dit keer zelf kan (na een eerdere sectio). 
Ik en mijn man hebben Danielle geen moment als teveel ervaren. Ze voelt feilloos aan wat nodig is en wat niet. Ze heeft fantastisch mooie foto’s gemaakt en deze kregen we tijdens het eindgesprek in een mooi album. Daarnaast heeft ze het geboorteverhaal prachtig verwoord. Erg waardevol om dit te hebben. Ik ben heel erg blij dat Danielle mijn Doula was.”

Mama, zwanger van tweede kindje

“Danielle hebben wij tijdens de begeleiding vooraf als gedurende de bevalling mogen ervaren als een betrokken, professionele en aandachtige doula. Ze voelt ontzettend goed aan wat je op een ieder moment fijn vindt. Dit doet ze door goed te kijken maar ook vragen te stellen waar behoefte aan is. Ze heeft veel kennis over alles rondom bevallen, dit zorgde dat we veel konden vragen en met vol vertrouwen richting de bevalling leefde.”

Mama, zwanger van eerste kindje

DOULA BEGELEIDING

Als doula ben ik er voor jou en je partner tijdens je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Het is jouw reis. Elke dag, elk moment, is een nieuwe start. Ik steun je in de keuzes die je wilt maken, wijzen je (als je dat wilt) op relevante informatie, geef je sociaal-emotionele en fysieke steun en reik je oefeningen aan die je in deze mooie en bijzondere periode kunnen helpen. Ik ben er voor je wanneer jij dat wilt en ik vertrouw op jouw eigen wijsheid over het proces dat je samen met je partner en kindje doormaakt. Daarbij ondersteun ik je om deze bijzondere periode op een fijne manier te kunnen beleven en er een mooie en liefdevolle start van te maken.

Doula-begeleiding omvat:

  twee uitgebreide gesprekken tijdens de zwangerschap
  deelname aan de ééndaagse zwangerschapscursus
  continue begeleiding tijdens de bevalling
  een bezoek in de kraamweek
  een afsluitend gesprek na zes weken
  een geschreven geboorte verhaal (als je dit wilt)
onbeperkte ondersteuning via mail/app/telefoon tijdens de zwangerschap en de eerste zes weken na de bevalling

Maak een afspraak

De kosten voor complete doula ondersteuning bedraagt € 995,- Dit is inclusief BTW, maar exclusief reiskosten. De reiskosten worden, boven de 10 kilometer vanaf Hoorn, apart in rekening gebracht tegen € 0,25 per kilometer.

Ik geloof dat iedere vrouw die dat wil door een doula ondersteund moet kunnen worden tijdens haar zwangerschap, bevalling en de periode daarna. Mochten de kosten van de begeleiding een knelpunt zijn, neem dan contact op! Samen komen we tot een passende oplossing.

Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

“If you are privileged enough to have witnessed a woman giving birth unaided in a place she has chosen, what will you have seen? You will first be in awe of her strenght… You will be struck by her beauty: her face softened with the flow of oxytocin, her eyes wide and shining, her pupils dark, deep and open. and you will think – for how could you not – what a phenomenal creature is a woman.”
Nicky Leap & Tricia Anderson