Loading...
Zwangerschapscursus2018-09-24T11:10:19+01:00
“Whenever and where ever you intend to give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body and your spirit for the rest of your life.”
Penny Simkin

Tijdens de zwangerschap komt er veel op je af. Je hoort en leest van alles, maar hoe bereid je je nu goed voor op de bevalling? Liefdevolle Start biedt een fijne zwangerschapscursus, waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij de zwangerschap, de bevalling en geboorte van jullie kindje en de eerste periode daarna. We staan stil bij wat bij jullie past en hoe je je daarop voor kunt bereiden. Samen leren jullie verschillende technieken en krijg je veel informatie. De theorie wordt afgewisseld met leuke intermezzo’s en met oefeningen die zorgen voor balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en die jouw lichaam voorbereiden op de bevalling.

De cursus geeft antwoord op vragen als:

wat gebeurt er in mijn lichaam tijdens zwangerschap, bevalling en de post partum periode?
hoe kan ik mijzelf ondersteunen en voorbereiden?
wat kan ik doen om mijzelf prettig(er) te voelen?
hoe kan ik omgaan met (de pijn van) weeën?
hoe kan ik er voor zorgen dat de bevalling een mooie ervaring wordt?
hoe kan ik mijn wensen kenbaar maken aan de mensen om me heen?
hoe kan ik mijn herstel bevorderen tijdens de post partum periode?

Ook vragen van partners worden beantwoord, zoals

wat kan ik doen om mijn partner te steunen?
hoe kan ik haar helpen tijdens de bevalling?

Deze cursus wordt gegeven als ééndaagse cursus in het weekeind of als een wekelijkse cursus van drie cursusavonden op woensdag. In een kleine groep van maximaal vier stellen bereid je je op een fijne manier voor op je bevalling. Door de kleine groepen kan goed worden ingespeeld op de actualiteit en krijg je tijdens de cursus informatie en ondersteuning die past bij jullie situatie en behoeften.

Eendaagse cursus

De ééndaagse cursus is inclusief:

een lekkere gezonde lunch
voldoende koffie, thee en lekkers
een uitgebreid cursusboek met alle informatie uit de cursus en bijlagen over specifieke situaties die je tegen kunt komen
de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten Facebookgroep waar je alle informatie kunt vinden en andere zwangeren kunt leren kennen.
de mogelijkheid om nog zes maanden via mail/app/telefoon onbeperkt ondersteuning te vragen.

Schrijf je in

Avondcursus

De avondcursus is inclusief:

voldoende koffie, thee en lekkers
een uitgebreid cursusboek met alle informatie uit de cursus en bijlagen over specifieke situaties die je tegen kunt komen
de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten Facebookgroep waar je alle informatie kunt vinden en andere zwangeren kunt leren kennen.
de mogelijkheid om nog zes maanden via mail/app/telefoon onbeperkt ondersteuning te vragen.

Schrijf je in

“Ik heb nu echt het gevoel dat ik weet hoe ik kan bevallen en kan nu goede afwegingen maken voor mijn bevallingsplan. Als je een persoonlijke cursus wil, met liefdevolle aandacht. Dan is dit zeker een aanrader.”

Mama, eerste kindje

“Zeker doen deze cursus! Ik vond hem nuttig. Je leert heel veel wat je vrouw kan helpen tijdens de zwangerschap en de bevalling. En doordat je weet hoe je haar kunt ondersteunen wordt je zelf ook onderdeel van de zwangerschap en de bevalling.”

papa, eerste kindje

“Door deze cursus zien we in dat we toch eigen regie hebben en gaan we zelfverzekerder de bevalling tegemoet.”

Mama, eerste kindje

Het is ook mogelijk om de cursus privé te volgen: samen met je partner in een fijne sfeer op een zelf gekozen locatie, waarbij de cursus afgestemd wordt op jullie wensen en behoeften en er alle tijd en ruimte is om in te gaan op jullie situatie. Ook als het lastig is om een geschikt moment te vinden, kan een privé-cursus uitkomst bieden. Twijfel je of een zwangerschapscursus wel aansluit bij jullie specifieke wensen en behoeften of willen jullie juist over één bepaald onderwerp, zoals bijvoorbeeld het schrijven van je geboorteplan, een badbevalling of een vaginale bevalling na een eerdere keizersnede (VBAC), meer informatie? Maatwerk is altijd mogelijk en wordt volledig afgestemd op jullie wensen, behoeften, vragen, zorgen en situatie. Tijdens een afspraak krijg je alle informatie en oefeningen rond zwangerschap, bevalling en de periode daarna die je nodig hebt.

Je kunt bij Liefdevolle Start ook terecht voor doula ondersteuning, zwangerschapsmassages, geboortefotografie, consulten bij bijzondere situaties in de zwangerschap en draagconsulten.

Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

“Giving birth and being born brings us into the essence of creation, where the human spirit is courageous and bold and the body, a miracle of wisdom.”
Hariette Hartigan

INSCHRIJVEN

Deelname aan de zwangerschapscursus is inbegrepen bij de doula ondersteuning.
Wil je de cursus los volgen, dan kost deze € 115,- voor zowel de eendaagse als avondvariant.

Locatie
Verlengde Lageweg 19, Hoorn

De volgende data zijn gepland voor de ééndaagse cursus

  • zondag 14 oktober – ééndaagse cursus
  • zaterdag 10 november  – ééndaagse cursus

De volgende data zijn gepland voor de avondcursus

  • Op dit moment geen data. Vanaf 2019 weer.
maart 2019
ma di wo do vr za zo
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hoorn

Locatie Hoorn

Verzamelgebouw Mix
Verlengde Lageweg 19
Hoorn