Abhyanga massage

Liefdevolle handen 

Abhyanga massage vind zijn oorsprong in de Ayurveda een eeuwenoude gezondheidsleer uit India. Het is een holistische energetische volledige lichaamsmassage waarbij er rijkelijk gebruik word gemaakt van warme medicinale kruiden oliën en richt zich op gezondheid en balans van lichaam en geest. Door de combinatie van zachte ritmische strijkingen en de warme medicinale kruiden oliën verzacht het lichaam, ontspant het en laat het los. Hierdoor vind er heling plaats en werkt daardoor ondersteunend bij verschillende klachten zowel lichamelijk als geestelijk.

Bij een Abhyanga massage wordt eruit gegaan van de meridianen (energiebanen) en marma punten (energiepunten) door deze te activeren activeer je het zelf genezende vermogen van het lichaam. 

De voordelen van Abhyanga massage:

*De Meridianen (energiebanen) en marma punten worden gestimuleerd waardoor de energie weer vrijer kan stromen en blokkades kunnen worden opgeheven.

*Spanning en stress kunnen worden losgelaten.

*Je voelt je na de massage meer in balans.

*Abhyanga massage werkt goed bij slapeloosheid of burn-out klachten.

*Het houdt de huid, spieren, gewrichten en het bindweefsel soepel.

*Het versterkt het immuunsysteem, kalmeert het zenuwstelsel en werkt pijn verlichtend.

*Zorgt voor een betere doorbloeding, stimuleert de ademhaling en de werking van de organen.

 

 

In de Ayurveda worden er drie type constituties van mensen onderscheiden. Deze noemen we de tridosha 's. Voor ieder type (vata, pitta of kapha) gebruik ik een andere medicinale kruidenolie. Tijdens het voorgesprek vertel ik jou hier meer over en gaan we samen kijken welk type het beste bij jou past. Na de massage kun je nog even tot rust komen met een heerlijke ayurvedische kruiden thee ook weer afgestemd op jouw dosha. 

De behandeling neemt ongeveer 1,5 a 2 uur in beslag van je tijd. Ik werk zelf het liefst niet strikt op tijd zodat er de ruimte is voor dat wat gehoord of gevoeld wilt worden. Als jij wel op tijd weg moet geef dit dan aan dan kan ik er rekening mee houden. Bij een Abhyanga massage maak ik gebruik van veel olie houdt hier rekening mee kwa onderkleding. De kosten bedragen 65,- euro. Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen van 260,-, hierbij ontvang je 5 massage's en betaal je er slechts 4. 

Shirodhara Massage

ook wel Psychospirituele massage genoemd

Als er 1 vorm van massage is die je echt moet uitproberen dan is dat Shirodhara massage!

Een continue stroom van warme kruiden oliën die stroomt over het derde oog met als resultaat een zeer diepe staat van ontspanning!