In de zwangerschap gebeurt er ontzettend veel in ons lichaam door al de hectiek van ons dagelijks leven is er vaak geen tijd meer om daar bij stil te staan, een zwangerschapsmassage kan hierbij een hele goede uitkomst zijn. Een momentje echt helemaal voor jou, om in volledige ontspanning te komen, om jezelf weer op te laden zodat je volledig in je eigen kracht kunt staan. 

 

De zwangerschapsmassage die ik geef is gericht op ontspanning en is een zachte volledige lichaamsmassage, ik geef geen dieptemassage dit om te veel stimulatie van de bloedsomloop en het hormoonsysteem te voorkomen, daarnaast hou ik rekening met het vermijden van bepaalde drukpunten die geen gunstig effect hebben op de zwangerschap. 

 

 

Ik werk vanuit een holistiche visie en geloof er in dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en dat je voor een volledig voldaan en ontspannen gevoel na een massage beiden moet stimuleren. Bij aankomst is er daarom altijd eerst de tijd om rustig aan te komen dit door middel van een kopje thee en een rituele voetwassing, er is tijd om dat te delen wat gehoord wilt worden. 

 

Je kunt kiezen of je wilt dat de rug gemasseerd wordt in zijligging of dat je op je buik wilt liggen, ik maak gebruik van een prenatale massagetafel waarin een uitsparing is bij de buik en borsten zodat je in ieder stadium van de zwangerschap kunt liggen op je buik. 

 

Tijdens de massage wordt het gehele lichaam gemasseerd, als je het leuk vind kan ik je tijdens de massage leren welke drukpunten je kunnen ondersteunen tijdens de bevalling en kunnen we samen kijken of we contact kunnen maken met jouw ongeboren kind, dit door technieken vanuit de haptonomie.