Rebozo Massage

De Rebozo is een lange geweven doek die zijn oorsprong in Zuid Amerika vind, daar wordt hij gebruikt voor verschillende doeleinden, als sjaal, draagdoek, hoofddoek en massage doek, ook wordt hij vaak gebruikt door vroedvrouwen tijdens een baring. Doordat deze doek zoveel voordelen kent tijdens de baring is hij wereldwijd bekend geworden.

 

Tijdens een Rebozo massage workshop leer ik jullie verschillende massage technieken die jou tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamperiode kunnen ondersteunen. Het fijne vind ik van deze technieken dat ze vrij simpel aan te leren zijn jouw partner / bevalpartner kan ze direct uitvoeren. Daarnaast kan een Rebozo massage gegeven worden met de kleding aan en zorgt een Rebozo massage ervoor dat je in een zeer korte tijd volledig ontspannen bent. In de zwangerschap kan de Rebozo verlichting geven bij rugklachten / bekkenklachten / harde buiken / stress gerelateerde klachten of als je gewoon even lekker wilt ontspannen. Ook bij een stuitligging kan een Rebozo massage de baby stimuleren te draaien. Een Rebozo massage kan liggend / zittend / staand of op handen en knieën worden gegeven, als je niet meer zo flexibel bent aan het einde van de zwangerschap is er dus altijd wel een manier waarop jouw partner jou kan masseren.

Tijdens de bevalling kent de Rebozo ook vele voordelen en is een uitstekend middel voor pijnverlichting en kan jou helpen te ontspannen tussen de weeën door, het ritme waarin de Rebozo massage wordt gegeven kan er voor zorgen dat jij in je bevalbubbel kunt blijven, door de ontspanning en het ritme maakt jou lichaam de juiste hormonen aan om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook als de bevalling stagneert doordat de baby niet helemaal goed in het geboortekanaal ligt kan de Rebozo uitkomst bieden. Ook hiervoor leer je alle technieken tijdens de workshop.

De workshop Rebozo massage is een workshop waar je vooral veel zelf aan de slag gaat en samen gaat uitvinden welke technieken het beste bij jullie passen. De workshop is het beste te volgen samen met je bevalpartner, als je die niet hebt is het fijn om een vriendin / vriend mee te nemen.

De workshop duurt een dagdeel en kan in groepsverband worden gevolgd maar kan ook als stel in mijn praktijk ruimte worden gegeven of bij jullie thuis.