Loading...
Geboortefotografie2019-07-12T08:52:28+01:00
Because every picture tells a story…

De geboorte van jullie kindje – en van jullie als ouders – is een onbeschrijfelijke gebeurtenis die je nooit meer vergeet! Het verandert je leven. En ondanks dat deze bijzondere gebeurtenis voor altijd in je geheugen gegrift staat vergeet je toch vaak details. Als professioneel geboortefotograaf creëer ik een waardevolle en blijvende herinnering aan dit moment die je nog vaak terug zult (willen) kijken en die je kindje later ongetwijfeld óók nog vaak terug zal willen zien.

Tijdens de bevalling, geboorte en eerste uren daarna worden de beelden op een integere en professionele wijze vastgelegd met oog voor sfeer, emoties en de kleine details. Het zijn juist die onbetaalbare momenten die later goud waard zullen zijn: De liefde die te zien is tussen jullie als ouders, een eerste gezinsfoto en een ontmoeting met broertjes, zusjes of familie. Het is allemaal zó bijzonder.

Bevallen is een intiem moment wat je samen met je partner beleefd en de fotografie is erop ingericht om dat niet te verstoren en zo onzichtbaar mogelijk aanwezig te zijn. Ik ga er altijd van uit dat je de foto’s zonder gêne aan je kraamvisite moet kunnen laten zien.

Basis Pakket

Kennismakingsgesprek
Bereikbaarheidsdienst vanaf 37 weken
Een fotoreportage van de gehele geboorte, ongeacht de duur
Een professionele nabewerking van de foto’s (in kleur of zwart/wit)
Een USB-stick met 75 digitaal en professioneel bewerkte foto’s in hoge resolutie
Reis- en parkeerkosten tot 50 kilometer vanaf Hoorn
B

Bonus: Een uitgebreid en persoonlijk geboorteverhaal in tekst.
Bonus: Een mini fotoalbum van 15×15 cm en 16 pagina’s

€995

Uitgebreid pakket

Kennismakingsgesprek
Bereikbaarheidsdienst vanaf 37 weken
Een fotoreportage van de gehele geboorte, ongeacht de duur
Een professionele nabewerking van de foto’s (in kleur of zwart/wit)
Een USB-stick met minimaal 150 digitaal en professioneel bewerkte foto’s in hoge resolutie
Reis- en parkeerkosten tot 50 kilometer vanaf Hoorn
Zekerheid van een back-up fotograaf

Bonus: Een uitgebreid en persoonlijk geboorteverhaal in tekst.
Bonus: Een Luxe professioneel fotoalbum van 20×20 cm of 20×30 cm met 30 pagina’s

€1295
Geboortefotografie in combinatie met doula begeleiding

Het is ook mogelijk om geboortefotografie te combineren met doulabegeleiding. In dat geval wordt de geboortefotografie uitgebreid met:

Twee gesprekken tijdens de zwangerschap waarin ik jou en je partner vertrouwen geef en voorbereid op de bevalling
Ondersteuning bij het schrijven van je persoonlijke geboorteplan
Aanwezigheid bij een gesprek met je zorgverlener
Gedurende de bevalling zal ik je onvoorwaardelijke steun en support bieden
Ik bewaak je wensen en grenzen
Een afspraak in de kraamweek om je verhaal te kunnen doen waarin ik je mijn luisterend oor bied.
Reis- en parkeerkosten tot 50 kilometer vanaf Hoorn voor de extra gesprekken

De aanvullende kosten voor de doulabegeleiding, ongeacht het pakket geboortefotografie, zijn €400,-

“Wij wilden graag mooie foto’s van de eerste momenten na de geboorte van ons dochtertje en hadden daarom Daniëlle gevraagd om onze geboortefotograaf te zijn. We hebben prachtige foto’s van ons meisje gekregen maar ook mooie, subtiele foto’s van de bevalling (in een fotoboek en heel veel digitale foto’s). Wij zijn Daniëlle hier zo dankbaar voor”

Mama, eerste kindje

“Tijdens de bevalling was Danielle aanwezig op momenten dat wij haar erbij betrokken of wanneer zij het gevoel had dat dat kon op dat moment, en andere momenten was zij stil en ging zij als het ware op in de omgeving. Naar het moment van de foto’s heb ik erg uitgekeken en wat ben ik daar nog steeds ontzettend blij mee! Er zijn aardig wat foto’s waarvan ik dacht “hoe kon je ie maken toen was je daar of daar mee bezig” of foto’s waarvan ze recht tegenover me stond die ik niet opgemerkt heb.”

mama, eerste kindje

“Het is echt heel waardevol om de geboorte en de eerste uren erna vastgelegd te hebben want deze bijzondere momenten komen nooit meer terug. Daniëlle is een schat van een vrouw en heel meelevend, liefdevol en geduldig. Het voelde heel warm en vertrouwt. Wij kunnen haar iedereen aanbevelen. Dankje lieve Daniëlle!!

mama, eerste kindje

“Lieve Daniëlle, ik hoop dat jij nog vele papa’s en mama’s net zo blij mag maken als wat je bij ons hebt gedaan door de intieme, bijzondere en gelukkige momenten vast te mogen leggen van de bevalling van hun kleintje. Je bent een super vrouw! ♡”

mama, eerste kindje

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Ik kom bij jullie thuis en we bespreken aan de hand van mijn portfolio jullie wensen, grenzen, voorkeuren en jullie kunnen alle vragen stellen die jullie hebben. Bevallen is intiem en het is goed om elkaar gezien te hebben voor je besluit of je mij er echt bij wilt hebben als geboortefotograaf. Het is belangrijk dat het contact wederzijds goed aanvoelt. Na het gesprek neem je samen met je partner de tijd om het er nog eens over te hebben alvorens je aan mij laat weten of je mij wilt boeken als geboortefotograaf.

Als jullie hebben besloten dat ik diegene ben die de geboorte van jullie kindje gaat vastleggen zal ik vanaf de 37e zwangerschapsweek 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn voor jullie. Zodra de bevalling is begonnen neem je contact met me op en bespreken we wanneer je wilt dat ik naar jullie toe kom. Dat kan direct zijn, maar soms is het ook fijn het nog even aan te kijken.

Vanaf de weeën, tot enkele uren na de geboorte, ben ik vervolgens onopvallend aanwezig om een reportage maken. Daarbij worden bijvoorbeeld ook foto’s gemaakt van de eerste voeding, de eerste onderzoeken maar ook van de ontmoeting met eventuele broertjes en/of zusjes en het mogelijke bezoek dat langskomt om jullie kindje voor het eerst te bewonderen.

Bevallen is een ontzettend intieme gebeurtenis, een heel speciaal moment. Ik zal daarom uitsluitend op de achtergrond aanwezig en ik val zo min mogelijk op. Ik pas mijzelf volledig aan aan de situatie en ik fotografeer het hele proces van een afstandje. Ik zet niets in scéne en ik maak geen gebruik van flitslicht. Ik fotografeer dat wat er is. Dat maakt de reportage erg puur en uniek en het vertelt jullie persoonlijke verhaal.

Privacy is voor mij erg belangrijk. Daarom zie je op mijn website slechts een kleine selectie foto’s van de ruim 30 bevallingen die ik gefotografeerd heb. Deze foto’s zijn allemaal geplaatst met toestemming van ouders en de professionals. Ik zal nooit een foto online posten zonder vooraf toestemming te hebben gevraagd. Daarnaast zal ik nooit details over jullie zwangerschap of bevalling delen anders dan de noodzakelijke overdracht indien er sprake is van een back-up fotograaf.

Ik werk nauw samen met het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Dat betekent dat ik in het Dijklander altijd exclusieve toestemming heb om mee te gaan wanneer je bevalt door middel van een keizersnede. Echter heb ik al meerdere keizersnedes gefotografeerd in meerdere ziekenhuizen. Het hangt van het aanwezige personeel af of ik toegelaten wordt.

Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

“Giving birth and being born brings us into the essence of creation, where the human spirit is courageous and bold and the body, a miracle of wisdom.”
Hariette Hartigan

Het is niet toegestaan om foto’s en teksten te kopiëren zonder vooraf toestemming te hebben gevraagd én gekregen van de fotograaf.