Koolzuur voetenbad

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 11:54

De kraamtijd is vaak een hele intense periode waar allerlei gevoelens door elkaar heen lopen daarnaast is het ook een periode van  herstel, vernieuwing en het ontdekken van wie jij nu bent, dit proces kent geen vaste tijd en is voor iedere vrouw anders. Je kunt zelf wel veel dingen doen voor een voorspoedig herstel zowel geestelijk als lichamelijk. Zoals ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk, ik ben hier ook zeker van overtuigd dat dit ook zo is voor de kraamtijd. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat hier veel aandacht voor is, en dit al vanaf de zwangerschap. Je zult dus ook een aantal blogs hier van mij over gaan vinden en ik hoop dan.....dat het jou kan helpen je zo goed als mogelijk voor te bereiden op de kraamtijd.

 

Heb jij ooit gehoord van een koolzuur bad?

Waarschijnlijk niet, voor mij was dit tot voor kort onbekend terrein. Maar toen ik van iemand de vele voordelen hoorde en zij mij vertelde hoe het haar geholpen had om zich weer krachtig en vitaal te voelen ben ik mij hierin gaan verdiepen en al snel ontstond bij mij het idee dit toe te voegen aan mijn post-partum behandelingen.

Omdat je na de bevalling niet direct weer in bad mag, (hier zijn verschillende richtlijnen in, sommige zeggen na een week een ander een aantal dagen nadat je bent gestopt met vloeien en weer een ander zegt na 6 weken) raad ik aan een koolzuur voeten bad te nemen. Het voordeel hiervan is dat door je voeten alles heel goed wordt opgenomen, daarnaast kan een voetenbadje ook heerlijk ontspannen werken.

 

Maar wat doet het nou precies? En waarom zou het goed zijn in de kraamperiode?  

Als eerste wil ik zeggen dat een koolzuurbad een heerlijk ontspannen gevoel geeft en vaak wordt aangeboden in kuuroorden. Koolzuurgas heeft ook belangrijke effecten op de gezondheid. En is een weldaad voor lichaam en geest. Koolzuurbaden behoren tot de zogenaamde "prikkelende" baden waardoor de werking van de natuurlijke koolzuurbronnen word nagebootst.

In het bad wordt zoolzuur in fijne belletjes ontwikkeld, zodat het lichaamsdeel daarmee bedekt is, wat een bijzonder en aangename sensatie op de huid geeft. Het koolzuur beïnvloed de warmtereceptoren, hierdoor ervaar je het bad warmer en zorgt het voor een goede doorbloeding. In de kraamtijd hebben de meeste vrouwen koude voeten, ik vraag hier vaak naar en dan word er regelmatig gezegd "nee ik heb geen koude voeten" maar als ik dan voel hebben ze wel koude voeten, dit laat ook zien dat we vaak niet eens voelen wat er in ons lichaam speelt, er gebeurt zoveel om ons heen dat we niet meer de tijd hebben om stil te staan bij dat wat we echt voelen, terwijl dit juist zo belangrijk is! 

 

Naast het zorgen voor een goede doorbloeding wat gunstig is voor de conditie van de zenuwbanen en bloedvaten werkt een koolzuurbad ook ondersteunend bij; extra zuurstofvoorziening voor de huid, hersteld het wondenSpieren en gewrichten, het immuunsysteem, lymfe-circulatie en de algehele condite. Na een bevalling kunnen al deze gebieden wel extra ondersteuning gebruiken. 

 

Een koolzuurbad in de kraamtijd zorgt er voor dat jij je ontspannen voelt, dat je bloedcirculatie weer goed gaat stromen, het geeft je immuunsysteem een boost en zorgt ervoor dat afvalstoffen (denk hierbij ook aan medicatie die je hebt gekregen tijdens de baring maar ook hormonen die het lichaam moeten verlaten)  niet in het lichaam blijven en worden afgevoerd door het lymfestelsel. Doordat je vaak verzwakt bent na een bevalling kunnen ziekteverwekkers eerder hun gang gaan, een koolzuurbad kan dit helpen voorkomen. 

 

Lijkt jou het heerlijk om een koolzuur voetenbad te ontvangen in de kraamperiode?

Voor slechts 7,50 euro boek je deze behandeling al als extra bij je kraammassage. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.